Buhtle s pekmezom od šljiva

  • 110 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Buhtle s pekmezom od šljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti buhtle s pekmezom od šljiva.

Buhtle su okrugli kolači od dizanog tijesta, proizvedenog od glatkog i oštrog brašna, sa slatkim i slanim punjenjem, potječu iz češke pokrajine Bohemije, a udomaćile su se u njemačkoj, austrijskoj, mađarskoj i našoj kuhinji. Ukoliko sami želite pripremiti ova fina i slatka peciva, slijedite naše upute.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelicu razbijemo cijelo jaje, dodamo jedan žumanjak i umutimo ih, glatko i oštro brašno prosijemo u istu zdjelu i promiješamo, a limunovu koricu naribamo.
  2. U zdjelu ulijemo mlako mlijeko (cca. 35°C), dodamo mrvljeni kvasac, žličicu šećera i pjenjačom dobro izradimo sastojke.
  3. Zatim dodamo trećinu mješavine brašna, još jednom dobro izmiješamo sastojke, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže 15-ak minuta.
  4. Potom u smjesu dodamo preostalu mješavinu brašna, naribanu koricu limuna, šećer, ulijemo rum, umućena jaja i rastopljeni maslac, malo posolimo, promiješamo i kuhačom istučemo („klofamo“) tijesto dok se ne počne odvajati od stijenke zdjele.
  5. Ovako pripremljeno tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže.
  6. Nakon 40-ak minuta tijesto premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljamo ga na debljinu 1 centimetra, iz njega izrežemo krugove promjera 6-7 centimetara, a višak tijesta odstranimo.
  7. Svaki krug od tijesta nadjenemo pekmezom od šljiva, od njih oblikujemo kuglice spajajući im rubove i pazeći da ne iscuri nadjev, umočimo ih u rastopljeni maslac i namašćenom stranom okrenutom prema gore, slažemo u maslacem premazanu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
  8. Gotove buhtle posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: