Bulgur s povrćem i piletinom

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Bulgur s povrćem i piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bulgur s povrćem i piletinom.

Bulgur je prerađevina pšenice, odnosno kuhana, usitnjena te posušena pšenica i zbog ovog postupka ne zahtjeva dugu termičku obradu, a odlična je podloga za piletinu i povrće. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Piletinu narežemo na prutiće, papriku, stabljiku celera i tikvicu na kockice, mrkvu na trakice, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ulja, dodamo piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana.
  3. Nakon 6-7 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, trakice mrkve, kockice paprike, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 5 minuta.
  4. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom ulijemo nekoliko kapi ulja, dodamo bulgur, promiješamo i kuhamo po uputama na pakiranju.
  5. Zatim u tavu protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo kockice tikvice, vratimo piletinu, promiješamo i pričekamo da se ugrije.
  6. Potom ocijedimo bulgur, premjestimo ga u tavu s povrćem i piletinom, dodamo kockicu maslaca, posipamo kockicama stabljike celera, promiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: