Bulgur s povrćem

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Bulgur s povrćem
Saznajte kako pripremiti bulgur s povrćem u našem video receptu.

Bulgur je prerađevina pšenice, odnosno kuhana, usitnjena te posušena pšenica. Zbog ovog postupka ne zahtjeva dugu termičku obradu. Bogat je ugljikohidratima ali sadrži i proteine te jako malo masnoća. Veći je izvor ugljikohidrata od riže, a zbog velikog udjela vlakana je dobar izbor i za dijetnu prehranu. Ako mu još dodamo i fini umak s povrćem moramo biti oprezni da ne puknemo od zdravlja!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Češnjak protisnemo, a ostalo povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice.
  2. U lonac s vrelom juhom dodamo bulgur, promiješamo, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 20-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, korijen celera, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  4. Nakon 8-10 minuta dodamo tikvicu i papriku, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo još 3-4 minute.
  5. Zatim tavu s povrćem maknemo s vatre, dodamo bulgur i nježno izmiješamo sastojke.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: