Bundeva punjena mljevenim mesom

  • 140 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Bundeva punjena mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bundevu punjenu mljevenim mesom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Donji dio bundeve odrežemo, odnosno poravnamo kako bi bundeva ravno stajala. Zatim bundevu u krug zarežemo i sa nje skinemo pola kore. Sada bundevu izdubimo i odstranimo joj srednji mekani dio.
  2. Sada u tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje stavimo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša.
  3. Na omekšali luk sada dodamo rižu, odmah zatim dodamo i mljeveno meso i kada ga počnemo pržiti lagano ga pritišćemo kako bi postalo zrnato.
  4. Nakon desetak minuta prženja u tavu protisnemo režnjeve češnjaka, dodatno začinimo chilli jalapenom, još malo promiješamo i čim češnjak počne puštati miris ulijemo povrtni ili mesni temeljac. Odmah zatim dodamo na kockice narezanu papriku i kukuruz šećerac koji smo prethodno ocijedili.
  5. Sve zajedno zatim posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, još malo promiješamo i na laganoj vatri kuhamo još nekoliko minuta. Za to vrijeme nasjeckamo nekoliko otkoštenih maslina te i njih dodamo preko mljevenog mesa.
  6. Nakon poprilici 3-4 minute kada je paprika lagano omekšala u tavu ulijemo još malo sjeckane rajčice, izmiješamo sastojke i ugasimo vatru. Svi sastojci su spremni za nadjevanje bundeve.
  7. Sada bundeve nadjevamo pripremljenom smjesom, a na vrh smjese stavljamo žlicu milerama.
  8. Svaku bundevu lagano poklopimo i stavljamo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
  9. Nakon poprilici sat vremena naše bundeve s mljevenim mesom su gotove i možemo ih poslužiti. Vadimo ih u tanjure i ukrasimo pokojim listićem peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: