Burek

  • 60 min
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Burek
Saznajte kako pripremiti burek u našem video receptu.

Burek (pri čemu mislimo na ono što mnogi zovu "burek s mesom") je neobična zvjerka: mnogi ga obožavaju, ali često nisu sigurni koja je to točno zvjerka u njemu završila svoje životno putovanje. Ako pripremite ovaj domaći burek, možete biti relativno sigurni da je meso svježe, da je u doba života hodalo na četiri noge, te da se (najvjerojatnije?) nije odazivalo na ime Rex, Floki ili Snupi.

Burek - Saznajte kako pripremiti burek u našem video receptu. - mljevena junetina, kore za savijače, luk, mrkva, korijen celera, češnjak, slatka mljevena paprika, jaje, kiselo vrhnje, mineralna voda, ulje, sol i papar, Luk, mrkvu i celerov korijen očistimo, operemo, sitno nasjeckamo i pirjamo u većoj tavi, na malo ulja dok ne omekša. ; Zatim dodamo mljeveno meso, mljevenu crvenu papriku, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, sol, papar i sve zajedno pržimo, stalno miješajući, dok meso ne postane zrnasto. ; U namašćen lim za pečenje u pećnici, naizmjence slažemo list tijesta za savijaču, tanko premazan mješavinom ulja i vode, te sloj mesa, sve dok ne potrošimo namirnice. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja s kiselim vrhnjem, mineralnom vodom i malo soli. ; Složen burek razrežemo na jednake kocke i prelijemo dobivenom smjesom. ; Stavljamo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 30-40 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk, mrkvu i celerov korijen očistimo, operemo, sitno nasjeckamo i pirjamo u većoj tavi, na malo ulja dok ne omekša.
  2. Zatim dodamo mljeveno meso, mljevenu crvenu papriku, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, sol, papar i sve zajedno pržimo, stalno miješajući, dok meso ne postane zrnasto.
  3. U namašćen lim za pečenje u pećnici, naizmjence slažemo list tijesta za savijaču, tanko premazan mješavinom ulja i vode, te sloj mesa, sve dok ne potrošimo namirnice.
  4. U zasebnoj zdjeli umutimo jaja s kiselim vrhnjem, mineralnom vodom i malo soli.
  5. Složen burek razrežemo na jednake kocke i prelijemo dobivenom smjesom.
  6. Stavljamo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 30-40 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: