Butter Chicken – piletina s maslacem na indijski način

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Butter Chicken - piletina s maslacem na indijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti butter chicken - piletinu s maslacem na indijski način.

Indijski kuhar, Simon Mahli Chalal, prvi je pripremio ovo svjetski poznato jelo u jednoj zalogajnici u gradu Dehliju, a ono je danas poznato širom svijeta. Ukoliko Vas zanima razlog, pogledajte priloženi video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk, češnjak, bademe i đumbir nasjeckamo, a piletinu narežemo na trakice.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri povremeno miješajući.
  3. Nakon 7-8 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, češnjak, đumbir i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute, stalno miješajući.
  4. Zatim dodamo koncetrat rajčice, maslac, kurkumu, čili u prahu, cimet u prahu, sjeckane bademe, ocijeđene pelat rajčice i izgnječimo ih i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 3-4 minute vratimo piletinu, promiješamo da se ugrije, ugasimo vatru, ulijemo jogurt, promiješamo, rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: