Cannelloni sa špinatom i svježim kravljim sirom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Cannelloni sa špinatom i svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa špinatom i svježim kravljim sirom.

Cannelloni ovako, pa onako, cannelloni s ovim, pa s onim i sve ih volimo! Pokušajmo ih nadjenuti mješavinom špinata i kravljeg sira, udobno ih smjestiti na posteljicu od rajčice i staviti nakratko u pećnicu da im ne bude hladno.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu sa sjeckanom rajčicom dodamo majčinu dušicu, protisnemo režanj češnjaka, ulijemo 50 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, promiješamo i umak stavimo na stranu.
  2. U posudu multipraktika (s nastavkom za tijesto), stavimo odmrznuti špinat, dodamo kravlji sir, protisnemo preostali češnjak, dodamo polovicu naribanog parmezana, krušne mrvice, muškatni oraščić, ulijemo mlijeko, posolimo i izradimo jednoličnu smjesu. Za to vrijeme nasjeckamo masline.
  3. Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a umak od rajčice rasporedimo po dnu vatrostalne posude.
  4. Tjesteninu za cannellone nadjenemo smjesom iz vrećice i rasporedimo po umaku od rajčice u vatrostalnoj posudi.
  5. Zatim u zdjelicu stavimo preostali parmezan, dodamo sjeckane masline, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i dobivenom mješavinom prelijemo cannellone.
  6. Potom sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: