Cannoli

  • 110 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Cannoli
Saznajte kako pripremiti cannole u našem video receptu.

Cannoli je poznata talijanska slastica slična „šaumrolama“, s tim da se ne rade od lisnatog tijesta i „šauma“. Ako Vas zanima od čega, i kako se rade, upute pogledajte u priloženom kratkometražnom dokumentarnom filmu s elementima drame!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žumanjak odvojimo od bjelanjka, bjelanjak umutimo, čokoladu nasjeckamo, a svinjsku mast rastopimo.
  2. U zdjelu prosijemo brašno i u sredini načinimo udubinu. U udubinu stavimo žumanjak, ulijemo svinjsku mast i liker od badema, dodamo prstohvat soli, 20 g šećera, žlicom grubo izmiješamo sastojke i rukama izradimo jednolično tijesto, po potrebi dolijevajući malo vode. Zatim tijesto premjestimo na dasku i dobro umijesimo.
  3. Dobiveno tijesto zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo ga da odstoji 60 minuta.
  4. Potom tijesto razvaljamo na blago pobrašnjenoj dasci, na debljinu dva, tri milimetra i narežemo ga na kvadrate 8 x 8 centimetra.
  5. Oblikovano tijesto omotamo oko limenih oblika (trubice), krajeve tijesta premažemo bjelanjkom kako bi se bolje spojili, i stavimo ih pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno-žute boje.
  6. Pržena tijesta izvadimo iz ulja i stavimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  7. Za to vrijeme u zdjelu sa svježim sirom dodamo kandirano voće, nasjeckanu čokoladu i preostali šećer, te izmiješamo sastojke.
  8. Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a iz prženog tijesta izvadimo limene oblike.
  9. Zatim smjesom nadjenemo prženo tijesto, stavimo ih na tanjur, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: