Cantucci

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Cantucci
Saznajte kako pripremiti cantucci u našem video receptu.

Jednostavna talijanska slastica, kao stvorena za ove dane. Uz mnoštvo blagdanskih kolačića koje sada spremate, svakako nađite mjesta i za ove slatke „kantučiće“ s bademima.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Naribamo narančinu koru, četiri jaja umutimo, a od jednog jajeta odvojimo žumanjak i umutimo ga.
  2. U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prstohvat soli, naribanu koricu naranče i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. Zatim dodamo šećer i umućena jaja, te kuhačom miješamo sastojke dok ne dobijemo jednolično tijesto. Potom dodamo bademe, te i njih umiješamo u tijesto.
  4. Dobiveno tijesto premjestimo na pobrašnjenu radnu plohu i oblikujemo ga u kobasicu promijera, po prilici, 5-6 centimetara.
  5. Oblikovano tijesto premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, malo ga spljoštimo, premažemo umućenim žumanjkom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25 minuta.
  6. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se ohladi, narežemo na kriške debljine 5 milimetara i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: