Caponata

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Caponata
Saznajte kako pripremiti caponatu u našem video receptu.

Glavni sastojci ovog osvježavajućeg sicilijanskog jela su patlidžan i celer. Kombinacija ta dva okusa jest ono što karakterizira ovo fino jelo, no ništa manje važne nisu niti masline i kapare, te ostali mediteranski sastojci. Caponata se može jesti topla, kao glavno jelo, predjelo ili prilog. Kada se ohladi, savršeno paše kao osvježavajući ručak u vrućim ljetnim danima.

Caponata - Saznajte kako pripremiti caponatu u našem video receptu. - patlidžani, luk, rajčice pelati, celerova stabljika, masline (crnih), kapare, šećer, ocat, čili papričica (sušenih), bosiljak (svježi ), maslinovo ulje, sol, voda, Patlidžane narežemo na manje kocke, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoje otprilike pola sata.; U veliku tavu dodamo dio ulja i nasjeckani luk i kratko pržimo, te ga nastavimo pirjati uz malo vode dok ne omekša. ; Zatim dodajemo pelati rajčice s tekućinom i pirjamo dok umak ne zgusne.; Patlidžane isperemo toplom vodom, ocijedimo, osušimo kuhinjskom krpom i zajedno sa, na komadiće narezanim, stabljikama celera pržimo u zasebnoj tavi na preostalom ulju, pa i njih umiješamo u umak od rajčice. ; Odmah zatim dodamo iskoštene i narezane masline, oprane i ocijeđene kapare, posipamo šećerom, pa dodamo ocat i sjeckanu ljutu papričicu, izmiješamo i lagano pirjamo još pet minuta. ; Pred kraj kuhanja dodamo svježe sjeckani ili sušeni bosiljak.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane narežemo na manje kocke, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoje otprilike pola sata.
  2. U veliku tavu dodamo dio ulja i nasjeckani luk i kratko pržimo, te ga nastavimo pirjati uz malo vode dok ne omekša.
  3. Zatim dodajemo pelati rajčice s tekućinom i pirjamo dok umak ne zgusne.
  4. Patlidžane isperemo toplom vodom, ocijedimo, osušimo kuhinjskom krpom i zajedno sa, na komadiće narezanim, stabljikama celera pržimo u zasebnoj tavi na preostalom ulju, pa i njih umiješamo u umak od rajčice.
  5. Odmah zatim dodamo iskoštene i narezane masline, oprane i ocijeđene kapare, posipamo šećerom, pa dodamo ocat i sjeckanu ljutu papričicu, izmiješamo i lagano pirjamo još pet minuta.
  6. Pred kraj kuhanja dodamo svježe sjeckani ili sušeni bosiljak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: