Carpaccio od juneće pisanice

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Carpaccio od juneće pisanice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od juneće pisanice.

Jelo carpaccio je izmislio vlasnik „Harry's Bar“-a u Veneciji, 1950.g., a naziv je dobilo po slikaru imena Vittore Carpaccio, jer su boje jela podsjećale na njegove slike. Pripremite ovo jelo i saznajte zašto je toliko poznato!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice operemo i narežemo na četvrtine, rukolu grubo nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica.
  2. Oštrim nožem meso narežemo na ploške debljine 5 milimetara, premjestimo ga na plastičnu kuhinjsku foliju, pazeći da ostane mali razmak među ploškama mesa i prekrijemo drugom plastičnom kuhinjskom folijom.
  3. Zatim preko svega stavimo kuhinjsku dasku za rezanje i pritišćemo ju kako bi se ploške mesa stanjile i proširile.
  4. Potom skinemo gornju foliju, meso premjestimo na tanjur za posluživanje, tako da ostane prekriveno donjom folijom i stavimo u hladnjak da se ohladi.
  5. Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rukolu i rajčice, ulijemo maslinovo ulje i kremu od balzamičkog octa, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
  6. S ohlađenog mesa uklonimo foliju, meso začinimo solju i paprom, pokapamo ga sokom od limuna i maslinovim uljem, na sredinu stavimo malo salate od rajčica i rukole i preko svega naribamo trakice parmezana.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: