Carpaccio od lososa s kaparama

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Carpaccio od lososa s kaparama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od lososa s kaparama.

Carpaccio nije ništa drugo doli tanko rezano sirovo meso govedine, teletine, tune, lososa i sl. Navodno je osmišljen tek sredinom prošlog stoljeća u Veneciji. Najčešće se poslužuje preliven dresingom od maslinovog ulja i soka od limuna, koji se ovisno o receptu može obogatiti raznim drugim sastojcima ili potpuno promijeniti. Pazite, meso za carpaccio mora biti izvanredno svježe!

Carpaccio od lososa s kaparama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od lososa s kaparama. - file lososa, senf, limun, kapare, ljutika, maslinovo ulje, sol, bijeli papar, File lososa operemo, osušimo te očistimo od preostalih sitnih kostiju. Očišćeno meso ribe, u komadu umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u zamrzivač na 2 sata. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo limunov sok, dvije žlice maslinovog ulja, dodamo senf, prstohvat soli i bijelog papra te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Meso smo izvadili iz zamrzivača i dok je još čvrsto, oštrim nožem režemo na, što je moguće, tanje ploške i jednu do druge slažemo u krug na tanjure. ; Pripremljenim umakom pokapamo carpaccio, ukrasimo s nekoliko cijelih kapara i sjeckanom ljutikom te poslužimo uz prženi tost.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. File lososa operemo, osušimo te očistimo od preostalih sitnih kostiju. Očišćeno meso ribe, u komadu umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u zamrzivač na 2 sata.
  2. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo limunov sok, dvije žlice maslinovog ulja, dodamo senf, prstohvat soli i bijelog papra te sve zajedno dobro izmiješamo.
  3. Meso smo izvadili iz zamrzivača i dok je još čvrsto, oštrim nožem režemo na, što je moguće, tanje ploške i jednu do druge slažemo u krug na tanjure.
  4. Pripremljenim umakom pokapamo carpaccio, ukrasimo s nekoliko cijelih kapara i sjeckanom ljutikom te poslužimo uz prženi tost.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: