Carski kuglof

  • 150 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Carski kuglof
Saznajte kako pripremiti carski kuglof u našem video receptu.

Ako su austrijski carevi uživali u ovom jednostavnom, a finom kolaču, vjerojatno postoji dobar razlog. A koji je to razlog, otkrijte sami, gledajući naš video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jaja razbijemo u zdjelu, koricu limuna naribamo, a maslac omekšamo.
  2. U zdjelicu s mlijekom natrgamo svježi kvasac, promiješamo pjenjačom i stavimo na stranu.
  3. U zdjelu stavimo šećer u prahu, dodamo 200 g omekšalog maslaca i izmiješamo sastojke. Zatim dodamo naribanu koricu limuna i ručnim mikserom izradimo kemu.
  4. Nakon tri, četiri minute miksanja, postupno dodajemo po jedno jaje i žlicu brašna, stalno miksajući kremu.
  5. Potom ulijemo mlijeko s rastopljenim kvascem, preostalo brašno i grožđice, promiješamo kuhačom, te ručnim mikserom na najmanjoj brzini, izradimo jednoličnu smjesu.
  6. Kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo brašnom, a višak brašna otresemo.
  7. Dobiveno tijesto prelijemo u kalup, protresemo i stavimo na stranu da se diže.
  8. Nakon 30-ak minuta kalup s tijestom stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta.
  9. Gotovi kuglof ostavimo da se ohladi, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: