Cesarova salata

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Cesarova salata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Cesarovu salatu.

Svjetski poznato jelo i na našim stolovima. Pogledajte izvornu pripremu jedne od najpoznatijih svjetskih salata. Mljac.

Cesarova salata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Cesarovu salatu. - jaje, kruh (debljine 1,5 cm), češnjak, salata cikorija, limun, worchester umak, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, Kriškama kruha odstranimo koru, pa mekani dio narežemo na jednake kockice po prilici 1,5x1,5 cm. ; Kockice kruha premjestimo na lim za pečenje, te stavimo u zagrijanu pećnicu, na 160°C da se osuše. ; U lonac s vrelom vodom stavimo cijela jaja, kuhamo samo jednu minutu i odmah ih premjestimo u posudu s vodom i ledom da se ohlade. ; U mužar stavimo očišćene režnjeve češnjaka, dodamo 100 ml maslinovog ulja, prstohvat soli, te sve zajedno usitnimo. ; U zdjelu stavimo očišćene i oprane listove cikorije, prelijemo s dvije žlice maslinovog ulja i promiješamo. ; Zatim salatu posolimo, popaprimo svježe mljevenim paprom, dodamo još malo maslinovog ulja i ponovo promiješamo.; Potom salatu prelijemo sokom limuna, dodamo worchester umak i ponovo promiješamo. ; Na kraju u salatu razbijemo jaja, posipamo naribanim parmezanom, dodamo pržene kockice kruha, promiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kriškama kruha odstranimo koru, pa mekani dio narežemo na jednake kockice po prilici 1,5x1,5 cm.
  2. Kockice kruha premjestimo na lim za pečenje, te stavimo u zagrijanu pećnicu, na 160°C da se osuše.
  3. U lonac s vrelom vodom stavimo cijela jaja, kuhamo samo jednu minutu i odmah ih premjestimo u posudu s vodom i ledom da se ohlade.
  4. U mužar stavimo očišćene režnjeve češnjaka, dodamo 100 ml maslinovog ulja, prstohvat soli, te sve zajedno usitnimo.
  5. U zdjelu stavimo očišćene i oprane listove cikorije, prelijemo s dvije žlice maslinovog ulja i promiješamo.
  6. Zatim salatu posolimo, popaprimo svježe mljevenim paprom, dodamo još malo maslinovog ulja i ponovo promiješamo.
  7. Potom salatu prelijemo sokom limuna, dodamo worchester umak i ponovo promiješamo.
  8. Na kraju u salatu razbijemo jaja, posipamo naribanim parmezanom, dodamo pržene kockice kruha, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: