Češki knedli

  • 140 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Češki knedli
Saznajte kako pripremiti češke knedle u našem video receptu.

Češka je poznata po odličnom pivu, ali i po „knedličkama“. Kako ih pripremiti i uz što poslužiti pogledajte u našem videu.

Češki knedli - Saznajte kako pripremiti češke knedle u našem video receptu. - brašno, kvasac (suhi), voda ((mlake)), sol, šećer, jaje, umak za pečenje, Za početak napravimo pjenicu za tijesto, tako što u zdjelicu s mlakom vodom dodamo kvasac, šećer, promiješamo i ostavimo na toplom da se diže. ; U zdjelu s brašnom dodamo sol, ulijemo pjenicu, dodamo umućeno jaje, promiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i dlanovima izradimo glatko tijesto.; Nakon 10-ak minuta, kada se tijesto prestalo lijepiti za ruke ili dasku, premjestimo ga u čistu zdjelu, poklopimo i ostavimo da se diže dok mu se ne udvostruči volumen. ; Dignuto tijesto premjestimo na dasku, prerežemo na jednake dijelove i od svakog oblikujemo štrucu, te stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom. ; Kada štruce isplivaju na površinu okrećemo ih i kuhamo dalje, sveukupno 40-ak minuta. ; Gotove knedle premjestimo na dasku, koncem ih prerežemo na kriške debljine jednog centimetra, stavimo na tanjur, prelijemo umakom od pečenja i poslužimo. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak napravimo pjenicu za tijesto, tako što u zdjelicu s mlakom vodom dodamo kvasac, šećer, promiješamo i ostavimo na toplom da se diže.
  2. U zdjelu s brašnom dodamo sol, ulijemo pjenicu, dodamo umućeno jaje, promiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i dlanovima izradimo glatko tijesto.
  3. Nakon 10-ak minuta, kada se tijesto prestalo lijepiti za ruke ili dasku, premjestimo ga u čistu zdjelu, poklopimo i ostavimo da se diže dok mu se ne udvostruči volumen.
  4. Dignuto tijesto premjestimo na dasku, prerežemo na jednake dijelove i od svakog oblikujemo štrucu, te stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom.
  5. Kada štruce isplivaju na površinu okrećemo ih i kuhamo dalje, sveukupno 40-ak minuta.
  6. Gotove knedle premjestimo na dasku, koncem ih prerežemo na kriške debljine jednog centimetra, stavimo na tanjur, prelijemo umakom od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Rating: 3.1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: