Cezar salata s piletinom

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
cezar-salata-s-piletinom
Cezar salata s piletinom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Cezarovu salatu s piletinom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Kruh izrežite na kockice, posložite na lim za pečenje i ravnomjerno prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Po želji začinite i s malo soli.
  3. Pecite 8-10 minuta. Okrenite nekoliko puta kako bi se kockice ravnomjerno ispekle.
  4. Preostalo maslinovo ulje utrljajte u pileća prsa i dodatno začinite po želji.
  5. Na srednje jakom plamenu ispržite piletinu (oko 4 minute sa svake strane).
  6. Zgnječite luk i inćune, dodajte šaku naribanog sira i pomiješajte s majonezom i octom. Po želji dodatno začinite. (Trebali biste dobiti smjesu koja je gusta poput jogurta. Ako je vaša smjesa gušća možete ju razrijediti s nekoliko žličica vode.)
  7. Naribajte ostatak sira. Očišćene i oprane listove salate otrgnite na velike komade i stavite u veliku zdjelu.
  8. Piletinu narežite na trakice. Polovicu piletine i polovicu pečenih kockica kruha pobacajte po salati.
  9. Dodajte 3/4 preljeva i dobro promiješajte.
  10. Dodajte ostatak piletine i kruha te prelijte ostatkom preljeva. Na kraju pospite ostatkom naribanog sira i odmah servirajte.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: