Chili con carne

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Chili con carne
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Chili con carne.

Chili con carne smatra se jednim od najpoznatijih meksičkih jela. Ima samo jedan problem: izgleda da ono uopće nije iz Meksika. Neki znalci kažu da se ovakav Chili danas uopće ne može naći u Meksiku, dok se u SAD ukorijenio gotovo kao tradicionalno jelo. Dapače, ono je pravo službeno jelo njihove države Texas!

Chili con carne - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Chili con carne. - junetina (mljevene), luk, češnjak, rajčice pelati, koncentrat rajčice, crno vino, paprika (svježe), čili papričica (zelena), temeljac mesne juhe, grah (crvenog iz konzerve), kukuruz, sir gouda, tortilla, ulje, sol i papar, Glavice luka očistimo i svaku prerežemo na dvije polovice koje narežemo na trakice. Češnjak narežemo na tanke ploškice, rajčicu pelati ocijedimo. ; U tavi na po pola maslinovog i običnog ulja popržimo mljeveno juneće meso. Zatim dodamo luk, rajčicu pelati i zajedno pirjamo dok luk malo ne opusti pa podlijemo crvenim vinom, začinimo solju, svježe mljevenim paprom, dodamo pire rajčicu, mljeveni kumin, sitno sjeckane ljute papričice, na kockice narezanu svježu crvenu papriku, lovorov list, mesni temeljac pa sve zajedno kuhamo oko 10 minuta. ; U međuvremenu crveni grah (kidney) i kukuruz iz konzerve ocijedimo, dodamo na meso, promiješamo i ostavimo da se svi sastojci ugriju. Po potrebi još začinimo solju i paprom pa jelo poslužimo u ugrijanim tortiljama uz dodatak naribanog sira.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Glavice luka očistimo i svaku prerežemo na dvije polovice koje narežemo na trakice. Češnjak narežemo na tanke ploškice, rajčicu pelati ocijedimo.
  2. U tavi na po pola maslinovog i običnog ulja popržimo mljeveno juneće meso. Zatim dodamo luk, rajčicu pelati i zajedno pirjamo dok luk malo ne opusti pa podlijemo crvenim vinom, začinimo solju, svježe mljevenim paprom, dodamo pire rajčicu, mljeveni kumin, sitno sjeckane ljute papričice, na kockice narezanu svježu crvenu papriku, lovorov list, mesni temeljac pa sve zajedno kuhamo oko 10 minuta.
  3. U međuvremenu crveni grah (kidney) i kukuruz iz konzerve ocijedimo, dodamo na meso, promiješamo i ostavimo da se svi sastojci ugriju. Po potrebi još začinimo solju i paprom pa jelo poslužimo u ugrijanim tortiljama uz dodatak naribanog sira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: