Chilli con carne

  • 110 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Chilli con carne
U našem video receptu saznajte kako pripremiti chilli con carne.

Sve je krenulo u Meksiku pa se malo doradilo u Teksasu, a sad na svakom letku koji Vam ostave u poštanskom sandučiću možete pronaći chilli con carne. Ovo pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje malo jače hrane, pa stoga ne oklijevajte nego probajte...

Chilli con carne - U našem video receptu saznajte kako pripremiti chilli con carne. - junetina (bez kosti), luk, češnjak, svježa crvena paprika (ljuta), svježa zelena paprika (ljuta), pelati rajčice, mesni temeljac (iz kocke), kukuruzno brašno, grah (crvenog, iz konzerve), ulje, sol i papar, Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo po prilici jedan sat. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. ; Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice.
  2. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša.
  3. Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
  4. Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo po prilici jedan sat.
  5. U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom.
  6. Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: