Chop suey s puretinom i shiitake gljivama

  • 40 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Chop suey s puretinom i shiitake gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti chop suey s puretinom i shiitake gljivama.

Chop suey na kineskom doslovno znači „različiti sastojci“, a izvorno dolazi iz kineskog grada Toisan u pokrajini Guandong. Vjeruje se da je ovo jelo postalo poznato u SAD-u 1880-ih, tijekom gradnje Američke transkontinentalne željeznice, gdje su većinu radne snage činili kineski emigranti. I mi smo pomiješali „različite sastojke“ i ispalo je odlično, a to možete i provjeriti u našem videu!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mahune prerežemo na dva dijela, stabljiku celera narežemo na kolutove, luk na kockice, brokulu natrgamo na cvjetiće i prepolovimo ih, puretinu narežemo na veće trakice, a shiitake gljive prepolovimo.
  2. U zdjelu stavimo narezanu puretinu, posolimo ju, prelijemo sojinim umakom, sezamovim uljem, dodamo žličicu bijelog papra, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje jedan sat.
  3. Pred kraj mariniranja brokulu stavimo u lonac s vrelom vodom na 30 sekundi (blanširamo), zatim ju ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo.
  4. U ugrijani wok stavimo mariniranu puretinu, dodamo narezan luk i pržimo na jakoj vatri, stalno miješajući.
  5. Nakon 5 minuta dodamo narezane mahune i celerovu stabljiku, promiješamo i pržimo još 5 minuta.
  6. Zatim dodamo šampinjone i bambus, ulijemo umak od ostriga i dobro izmiješamo sastojke.
  7. Potom dodamo narezane shiitake gljive i blanširanu brokulu, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: