Čobanac

  • 150 min
  • 10 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Čobanac
Saznajte kako pripremiti čobanac u našem video receptu.

Katkad se nabolje stvari kriju vrlo blizu pa je takav slučaj i s čobancem – oduvijek je tu kao dio naše kulinarske tradicije, ali čini se da mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti. Mi smo to odlučili promijeniti i nudimo Vam našu verziju ovog neponovljivog klasika.

Čobanac - Saznajte kako pripremiti čobanac u našem video receptu. - juneća koljenica (bez kosti), svinjska lopatica, teleća lopatica, senf, češnjak (u granulama), lovorov list, mineralna voda, luk, češnjak, slatka mljevena paprika, mljevena ljuta paprika, feferoni, pasirana rajčica, kiseli krastavci, crno vino, jaje, brašno, ulje, sol i papar, Prije svega luk očistimo, narežemo na kocke i u sjekaču sameljemo u kašu. ; Tri vrste mesa stavimo u zasebne zdjele. Zatim u svaku stavimo jednaki omjer češnjaka u granulama, senfa, lovorovog lista, ulja, začinimo solju i paprom, ulijemo mineralne vode i svako zasebno izmiješamo rukom. Zdjele sa ovako začinjenim mesom stavimo u hladnjak da odstoji 2-3 sata. ; Za to vrijeme u lonac na 4 žlice ugrijanog ulja, dodamo pripremljeni luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, izmiješamo, te na laganoj vatri pirjamo 15-ak minuta. ; Zatim dodamo najtvrđe meso, odnosno, junetinu, promiješamo i pirjamo 15-ak minuta. Potom dodamo slijedeće meso po tvrdoći, odnosno, svinjetinu i pirjamo dalje. Nakon još 15-ak minuta dodamo teletinu i sve zajedno pirjamo još 15-ak minuta. ; Potom ulijemo crno vino, dodamo sjeckane krastavce, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, ljuti feferon, ulijemo pasiranu rajčicu, toliko vode da pokrije sastojke, sve zajedno izmiješamo i na srednje jakoj vatri kuhamo po potrebi podlijevajući vodom po prilici 1 sat. ; U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, dodamo umućena jaja, žličicu soli, po prilici 150 ml vode, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu te ostavimo da malo odstoji. ; Zatim od smjese, žlicom koju prethodno umočimo u vrelo varivo, uz rub zdjele odvajamo žličnjake i stavljamo ih u varivo sve dok ne potrošimo sastojke.; Kada smo u varivo stavili sve žličnjake kuhamo ga još 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega luk očistimo, narežemo na kocke i u sjekaču sameljemo u kašu.
  2. Tri vrste mesa stavimo u zasebne zdjele. Zatim u svaku stavimo jednaki omjer češnjaka u granulama, senfa, lovorovog lista, ulja, začinimo solju i paprom, ulijemo mineralne vode i svako zasebno izmiješamo rukom. Zdjele sa ovako začinjenim mesom stavimo u hladnjak da odstoji 2-3 sata.
  3. Za to vrijeme u lonac na 4 žlice ugrijanog ulja, dodamo pripremljeni luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, izmiješamo, te na laganoj vatri pirjamo 15-ak minuta.
  4. Zatim dodamo najtvrđe meso, odnosno, junetinu, promiješamo i pirjamo 15-ak minuta. Potom dodamo slijedeće meso po tvrdoći, odnosno, svinjetinu i pirjamo dalje. Nakon još 15-ak minuta dodamo teletinu i sve zajedno pirjamo još 15-ak minuta.
  5. Potom ulijemo crno vino, dodamo sjeckane krastavce, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, ljuti feferon, ulijemo pasiranu rajčicu, toliko vode da pokrije sastojke, sve zajedno izmiješamo i na srednje jakoj vatri kuhamo po potrebi podlijevajući vodom po prilici 1 sat.
  6. U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, dodamo umućena jaja, žličicu soli, po prilici 150 ml vode, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu te ostavimo da malo odstoji.
  7. Zatim od smjese, žlicom koju prethodno umočimo u vrelo varivo, uz rub zdjele odvajamo žličnjake i stavljamo ih u varivo sve dok ne potrošimo sastojke.
  8. Kada smo u varivo stavili sve žličnjake kuhamo ga još 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: