Čokoladna pjena (mousse)

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladna pjena (mousse)
Saznajte kako pripremiti čokoladnu pjenu (mousse) u našem video receptu.

Ovisnici o čokoladi, zamislite onaj divan osjećaj kada nakon duge apstinencije otkinete komadić fine gorke čokolade i lagano ga otapate u ustima... vaše tijelo postaje toliko opijeno od potrebnog vam mirisa i okusa, da skoro osjećate čokoladu kako struji vašim žilama. Tako ćete se osjećati kada probate čokoladni mousse. Samo ne jedite ga prečesto da se ne bi uskoro našli na sastancima anonimnih čokoholičara! Odvikavanje je bolno i dugotrajno.

Čokoladna pjena (mousse) - Saznajte kako pripremiti čokoladnu pjenu (mousse) u našem video receptu. - čokolada za kuhanje, šećer u prahu, maslac, jaje, U loncu, na laganoj vatri rastopimo čokoladu za kuhanje sa šećerom u prahu i maslacem. ; Smjesu ohladimo i u nju dodajemo umućene žumanjke (na vrućoj bi se žumanjak mogao skuhati i zgrudati). ; Istučemo bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Tek toliko da zadrže oblik. ; Dvije žlice tučenih bjelanjaka snažno umiješamo u mješavinu da bi se malo opustila. Ostatak tučenog bjelanjka pažljivo umiješamo dok se potpuno ne spoje sa smjesom. ; Pokrijemo i stavimo u hladnjak da se hladi bar 4 sata.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu, na laganoj vatri rastopimo čokoladu za kuhanje sa šećerom u prahu i maslacem.
  2. Smjesu ohladimo i u nju dodajemo umućene žumanjke (na vrućoj bi se žumanjak mogao skuhati i zgrudati).
  3. Istučemo bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Tek toliko da zadrže oblik.
  4. Dvije žlice tučenih bjelanjaka snažno umiješamo u mješavinu da bi se malo opustila. Ostatak tučenog bjelanjka pažljivo umiješamo dok se potpuno ne spoje sa smjesom.
  5. Pokrijemo i stavimo u hladnjak da se hladi bar 4 sata.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 31
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: