Čokoladna torta s pinjolima i ribizlima

  • 45 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladna torta s pinjolima i ribizlima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladnu tortu s pinjolima i ribizlima.

Sa čokoladnom tortom ne možete pogriješiti: jako puno ljudi voli čokoladu, pa će većina vaših gostiju biti zadovoljna. Ova verzija torte olakšana je za izradu biskvita, jer koristimo kupovni, ali zato su krema, pinjoli i šlag - svježi i slasni. Slobodno se poigrajte sa slastičarskim bojama i dizajnirajte tortu koja će najbolje pasati baš uz vaš blagdanski stol.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na pari rastapamo čokoladu za kuhanje.
  2. U posebnoj posudi miješamo šećer i vanilin šećer s žumanjcima dok smjesa ne postane pjenasta. Ovako izrađenu smjesu stavimo na paru i u nju umiješamo rastopljenu čokoladu. 
  3. U smjesu čokolade, žumanjka i šećera dodajemo maslac i miješamo ju dok ne postane glatka. Zatim dodamo rum, crne ribizle te sve zajedno izmiješamo.
  4. Gotovim nadjevom namažemo donji biskvit, stavljamo srednji sloj biskvita koji također namažemo nadjevom i na kraju kolač poklopimo preostalim komadom biskvita.
  5. U dvije iste posude napravimo žuti i crveni šlag tako da umiješamo željenu slastičarsku boju u već gotovi šlag. Žutim šlagom namažemo tortu sa strane, a crvenim po vrhu.
  6. Pinjole popržimo na laganoj vatri, pustimo ih da se ohlade i njima dekoriramo tortu sa svih strana (odozgo ih samo posipamo, a sa strane ih bacamo da se zalijepe za šlag).
  7. Na kraju gornji rub torte ukrasimo sa cvjetićima od šlaga.
  8. Tortu stavimo u hladnjak na sat vremena i nakon toga je spremna za serviranje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: