Čokoladna torta

  • 65 min
  • 12 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži jaja i mlijeko
cokoladna-torta
Čokoladna torta
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 57
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti finu čokoladnu tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zagrijte pećnicu na 175°C. Nauljite i pobrašnite dva kalupa za torte (22 cm).
  2. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno, kakao prašak, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
  3. Nakon toga umiješajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije, a zatim miješajte električnim mikserom oko 3 minute.
  4. Nakon toga ručno umiješajte vruću vodu te smjesu prelijte u pripremljene kapule za pečenje.
  5. Pecite 30-35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Kad su gotovi, pričekajte 10-20 minuta prije nego biskvite izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.
  6. Otopite maslac, a zatim dodajte kakao prašak, šećer u prahu, mlijeko i ekstrakt vanilije. Dobro promiješajte dok ne dobijete kremastu teksturu.
  7. Horizontalno prerežite gotove biskvite, svaki premažite kremom te ih posložite jedan na drugoga.
  8. Na kraju gotovu tortu premažite preostalom kremom i ukrasite po želji.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 57
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:65minuta

Najnovije zanimljivosti: