Couscous s pirjanim voćem i povrćem

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Couscous s pirjanim voćem i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti couscous s pirjanim voćem i povrćem.

Za couscous možemo reći da je pravo internacionalno jelo, koje se jede u skoro svim državama na Mediteranu. Zašto je couscous toliko popularan, provjerite sami.

Couscous s pirjanim voćem i povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti couscous s pirjanim voćem i povrćem. - povrtni temeljac, couscous, rajčica, maslac, luk, češnjak, krastavac, naranča, mljevena ljuta paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, muškatni oraščić, sol, Prije svega zakuhamo juhu. ; Krastavce ogulimo i narežemo na prutiće, rajčice ogulimo, odkoštimo i narežemo na kockice, a naranču ogulimo i narežemo na kriške. ; U vrelu juhu dodamo couscous, promiješamo i ostavimo da bubri, po prilici, četiri minute. Zatim dodamo maslac, umiješamo ga, i stalno miješajući, kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; U zasebnu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Potom dodamo rajčicu, couscous, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre. ; U zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo narezane krastavce i pržimo 3-4 minute na srednje jakoj vatri. Zatim posipamo mljevenom ljutom papričicom, naribamo malo muškatnog oraščića, ulijemo 50 ml povrtne juhe, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Potom dodamo narezanu naranču, promiješamo i pričekamo da se naranča ugrije. ; Na tanjure stavimo couscous, preko njega pirjano povrće i voće i poslužimo. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega zakuhamo juhu.
  2. Krastavce ogulimo i narežemo na prutiće, rajčice ogulimo, odkoštimo i narežemo na kockice, a naranču ogulimo i narežemo na kriške.
  3. U vrelu juhu dodamo couscous, promiješamo i ostavimo da bubri, po prilici, četiri minute. Zatim dodamo maslac, umiješamo ga, i stalno miješajući, kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute.
  4. U zasebnu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Potom dodamo rajčicu, couscous, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre.
  5. U zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo narezane krastavce i pržimo 3-4 minute na srednje jakoj vatri. Zatim posipamo mljevenom ljutom papričicom, naribamo malo muškatnog oraščića, ulijemo 50 ml povrtne juhe, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.
  6. Potom dodamo narezanu naranču, promiješamo i pričekamo da se naranča ugrije.
  7. Na tanjure stavimo couscous, preko njega pirjano povrće i voće i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: