Creme Brulee

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži jaja i mlijeko

Ako niste sigurni zašto Creme Brulee nosi titulu najpoznatijeg francuskog deserta, jednostavno isprobajte ovaj recept i uvjerite se sami!

Creme Brulee
U našem receptu saznajte kako pripremiti Creme Brulee.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mahunu od vanilije prerežite na pola i izvadite sadržaj iz unutrašnjosti.
  2. Vrhnje zagrijte do vrenja. Dodajte mahunu vanilije i njen sadržaj.
  3. Dobro razmutite žumanjke i šećer...
  4. Iz vrhnja izvadite mahunu, a zatim ga dodajte u žumanjke.
  5. Odvojite pjenu, ulijte u posudice za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 140°C.
  6. Pecite oko 45 minuta (dok se krema ne stvrdne).
  7. Prije posluživanja, stavite kremu u hladnjak na barem dva sata.
  8. Po površini pospite žlicu šećera i rastopite branerom, ili stavite u pećnicu na najgornju rešetku i uključite gornji grijač na najjače. Pazite da ne izgori!
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: