Crna tjestenina sa sipom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Crna tjestenina sa sipom
Saznajte kako pripremiti crnu tjesteninu sa sipom u našem video receptu.

Iz ove domaća crne tjestenine kao da miriše more. Izvrsno jelo za one koje preferiraju tjesteninu nad rižom i za one koji uopće ne vole rižu pa nikada nisu probali crni rižoto od sipe. Crna tjestenina sa sipom prekrasan je ukusan i lagan obrok. Ako ne nađete sipu, poslužit će i lignje i kupovno crnilo od sipe.

Crna tjestenina sa sipom - Saznajte kako pripremiti crnu tjesteninu sa sipom u našem video receptu. - sipa, crnilo od sipe, oštro brašno, jaje, ulje, peršin, češnjak, voda, maslinovo ulje, sol i papar, U brašno prvo stavljamo crnilo da se bolje izradi zatim jaja, sol, ulje i vodu. Tako dobiveno tijesto umijesimo na pobrašnjenoj dasci.; Kada je tijesto postalo elastično stavimo ga na tanjur, pokrijemo folijom i pustimo da se odmori 20 minuta.; Na vrelom maslinovom i običnom ulju kratko popržimo usitnjeni češnjak i dodajemo sipu da se pirja. ; Nakon što se tijesto odmorilo razvaljamo ga na debljinu 0,5 cm., izrežemo na rezance i stavljamo kuhati u vrelu vodu 20 min. ; Pirjanu sipu začinimo sa soli i paprom, dodamo maslinovog ulja i posipamo usitnjenim peršinom. ; Kuhano tijesto ocijedimo, stavimo na sipu, promiješamo i jelo je spremno za serviranje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U brašno prvo stavljamo crnilo da se bolje izradi zatim jaja, sol, ulje i vodu. Tako dobiveno tijesto umijesimo na pobrašnjenoj dasci.
  2. Kada je tijesto postalo elastično stavimo ga na tanjur, pokrijemo folijom i pustimo da se odmori 20 minuta.
  3. Na vrelom maslinovom i običnom ulju kratko popržimo usitnjeni češnjak i dodajemo sipu da se pirja.
  4. Nakon što se tijesto odmorilo razvaljamo ga na debljinu 0,5 cm., izrežemo na rezance i stavljamo kuhati u vrelu vodu 20 min.
  5. Pirjanu sipu začinimo sa soli i paprom, dodamo maslinovog ulja i posipamo usitnjenim peršinom.
  6. Kuhano tijesto ocijedimo, stavimo na sipu, promiješamo i jelo je spremno za serviranje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: