Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem.

Bechamel umak je francuskog podrijetla, a priprema se od maslaca, brašna i mlijeka i jedan je od važnijih sastojaka ovih poznatih i izdašnih francuskih sendviča. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Punomasni sir grubo naribamo, a maslac rastopimo.
  2. Kriške kruha premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih rastopljenim maslacem i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak bešamel, dodamo naribani parmezan i polovicu naribanog punomasnog sira te izmiješamo sastojke.
  4. Kriške kruha izvadimo iz pećnice, premažemo ih senfom i umakom od bešamela i sira, posipamo naribanim punomasnim sirom, polovicu kriški prekrijemo kriškama šunke i poklopimo ih drugim polovicama.
  5. Zatim sendviče premažemo preostalim umakom, posipamo ostatkom naribanog punomasnog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 7 minuta, a zatim temperaturu povećamo na 250°C, uključimo gril i pečemo još toliko.
  6. Za to vrijeme u tavi, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“.
  7. Pečena jaja rasporedimo na sendviče i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: