Croquembouche – svečani francuski kolač

  • 60 min
  • 8-10 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Croquembouche - svečani francuski kolač

Iz nadaleko poznate francuske kuhinje stiže nam novo remek-djelo. Male princes krafne ispunjene pudingom od vanilije, okupane u čokoladnoj glazuri i složene na poseban način, glavne su zvijezde ovog svečanog kolača.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Čokoladu za kuhanje natrgamo, a od vrhnja napravimo šlag.
  2. U zdjelu s pudingom ulijemo liker od naranče, dodamo šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. U ugrijanu tavu ulijemo vodu, dodamo šećer i kad zavri kuhamo bez miješanja na laganoj vatri 5-6 minuta, dok se sirup ne počne zgušnjavati.
  4. Za to vrijeme kremu od pudinga i šlaga premjestimo u vrećicu za istiskivanje.
  5. U zdjelu iznad pare stavimo komade čokolade, preko nje prelijemo šećerni sirup i miješajući kuhamo dok ne dobijemo jednoličnu glazuru te zdjelu maknemo s pare.
  6. Princes krafnama napravimo male rupice i kroz njih ih nadjenemo kremom od pudinga i šlaga, umočimo ih u čokoladnu glazuru i slažemo u krug po biskvitnoj podlozi za torte.
  7. Na taj način i dalje slažemo sve manje krugove u visinu, pazeći da dobijemo stožasti oblik.
  8. Kolač prelijemo preostalom glazurom, posipamo štapićima badema i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: