Crostini od palente

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Crostini od palente
U našem video receptu saznajte kako pripremiti crostine od palente.

Crostini na talijanskom znače „male prepržene kriške kruha“ , a pripremivši palentu na ovaj način, možete slobodno zaboraviti čips i ostale grickalice. Uživajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Vlasac nasjeckamo, a vodu ili povrtnu juhu uzavrimo u loncu.
  2. Zatim u lonac s vrelom tekućinom dodamo kukuruznu krupicu i maslac i stalno miješajući pjenjačom ju kuhamo po uputama na pakiranju.
  3. Kuhanu palentu prelijemo u vatrostalnu posudu, prekrivenu papirom za pečenje, i rasporedimo ju pazeći da sloj palente ne bude deblji od 1 cm, zatim ju posipamo sušenim ružmarinom, sušenom majčinom dušicom i naribanim parmezanom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta.
  4. Hrskavu palentu izvadimo na dasku i pričekamo da se ohladi, a u zdjelicu sa sirom dodamo kiselo vrhnje, sjeckani vlasac, posipamo mljevenom crvenom paprikom, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
  5. Pečenu palentu narežemo na kvadrate, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od sira i vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.63
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: