Crveni pilav riža sa začinima na indijski način

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Crveni pilav riža sa začinima na indijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti crveni pilav rižu sa začinima na indijski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijanu tavu ulijemo ulje, na ulje dodamo sjeckani luk, malo posolimo i kratko pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 2-3 minute u tavu dodamo ekološku crvenu rižu i kratko miješamo da riža upije masnoću.
  2. Za to vrijeme u mužaru usitnimo indijske oraščiće. Polovicu razmrvljenih indijskih oraščića dodamo u tavu s rižom i lukom. Također dodamo štapić cimeta i ostale začine: kim, kurkumu, šafran i suhe grožđice. Sastojke dobro izmiješamo i kada su začini počeli puštati miris, sastojke preselimo u vatrostalnu posudu i ravnomjerno ih rasporedimo, dodamo nekoliko cijelih indijskih oraščića, sve zajedno prelijemo toplom vodom i stavimo u pećnicu zagrijanu na 220°C.
  3. Nakon 40-tak minuta rižu izvadimo iz pećnice i možemo je poslužiti. Prethodno je izmiješamo i rasporedimo na tanjuru. Rižu dodatno posipamo s malo mrvljenih indijskih oraščića i sve zajedno ukrasimo s nekoliko listića svježeg korijandara.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: