Ćufte na grčki način

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ćufte na grčki način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ćufte na grčki način.

Ćufte, ćufte, ćuftice pokazat će Vam svoje novo lice! Mljeveno meso ima stotinu primjena, a baš su se za ovakvu odlučili u Grčkoj. Govedina, crno vino, kim... tko bi odolio takvoj kombinaciji?

Ćufte na grčki način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ćufte na grčki način. - mljevena govedina, kruh (starog), crno vino, luk, peršin (sjeckani), češnjak, jaje, kim, sjeckana rajčica, mesna kocka ((temeljac)), koncentrat rajčice, šećer, lovorov list, maslinovo ulje, ulje, sol i papar, U zdjelu stavimo kriške kruha, prelijemo ih crnim vinom i ostavimo da se moče nekoliko minuta, odnosno, dok ne omekšaju. Omekšali kruh izvadimo i dobro ocijedimo, a preostalo vino sačuvamo. ; U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo sjeckani luk, peršin, umućeno jaje, protisnuti češnjak, mrvljeni kim, začinimo solju i paprom, te kuhačom izmiješamo sastojke. ; Zatim u smjesu dodamo omekšali kruh, sve zajedno izmiješamo rukom, poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat. ; Potom navlaženim rukama oblikujemo okruglice promjera po prilici 3 centimetra, te ih sa svih strana popržimo u tavi, na mješavini maslinovog i običnog ulja. ; Pržene okruglice izvadimo iz masnoće, ocijedimo i stavimo na toplo. ; U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo preostalo crno vino, dodamo sjeckanu rajčicu, ulijemo mesni temeljac, dodamo koncentrat rajčice, malo šećera, začinimo solju i paprom, dodamo lovorov list, promiješamo, a kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo dok umak ne reducira. ; Zatim u umak vratimo pržene okruglice, nježno promiješamo, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotove okruglice poslužimo s kuhanom rižom, prženim ili pire krumpirom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu stavimo kriške kruha, prelijemo ih crnim vinom i ostavimo da se moče nekoliko minuta, odnosno, dok ne omekšaju. Omekšali kruh izvadimo i dobro ocijedimo, a preostalo vino sačuvamo.
  2. U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo sjeckani luk, peršin, umućeno jaje, protisnuti češnjak, mrvljeni kim, začinimo solju i paprom, te kuhačom izmiješamo sastojke.
  3. Zatim u smjesu dodamo omekšali kruh, sve zajedno izmiješamo rukom, poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat.
  4. Potom navlaženim rukama oblikujemo okruglice promjera po prilici 3 centimetra, te ih sa svih strana popržimo u tavi, na mješavini maslinovog i običnog ulja.
  5. Pržene okruglice izvadimo iz masnoće, ocijedimo i stavimo na toplo.
  6. U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo preostalo crno vino, dodamo sjeckanu rajčicu, ulijemo mesni temeljac, dodamo koncentrat rajčice, malo šećera, začinimo solju i paprom, dodamo lovorov list, promiješamo, a kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo dok umak ne reducira.
  7. Zatim u umak vratimo pržene okruglice, nježno promiješamo, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.
  8. Gotove okruglice poslužimo s kuhanom rižom, prženim ili pire krumpirom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: