Čupava torta od kokosa

  • 100 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Čupava torta od kokosa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti čupavu tortu od kokosa.

U svijetu se godišnje ubere oko 20 milijardi kokosovih oraha i mi uglavnom koristimo već nariban i zapakiran. Pogledajte ovaj video i znati ćete sami otvoriti kokos i pripremiti jednu od nafinijih torti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Od 4 bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. Nožem čvrstog vrha napravimo rupe na kokosu i kroz gusto sito procijedimo kokosovu vodu.
  2. Zatim kokose stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 15 minuta koko bi se ljuska mogla lakše odvojiti. Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Nakon 10 minuta miksanja u zdjelu postupno dolijevamo kokosovo mlijeko i dodajemo brašno i prašak za pecivo te ručnim mikserom miksamo dok ne dobijemo gustu jednoličnu kremu.
  4. Potom u kremu dodamo polovicu čvrstog snijega i lopaticom dobro izmiješamo, a zatim umiješamo i preostali snijeg. Kokosov orah izvadimo iz pećnice i ostavimo da se hladi.
  5. Za to vrijeme dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo u dva, maslacem namašćena i papirom za pečenje prekrivena, okrugla kalupa za torte i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C s uključenim ventilatorom, 40 minuta.
  6. Za to vrijeme ravnom stranom bata za meso razbijemo ljusku kokosa, gulilicom ogulimo koru i meso kokosa naribamo.
  7. Pečene biskvite ostavimo da se ohlade, a potom ih prerežemo po širini.
  8. U zdjelu stavimo šećer, dodamo preostali bjelanjak, limunsku kiselinu i mikserom izradimo sastojke 1 minutu.
  9. Zatim zdjelu stavimo iznad pare, ulijemo 100 ml kokosove vode i miksamo dalje. Nakon 5 minuta dodamo aromu vanilije, vodku i kremu miksamo još 1 minutu.
  10. Na sredinu podloge za torte stavimo malo kreme, preko nje stavimo polovicu biskvita, premažemo ju kremom, posipamo naribanim kokosom i ponovimo postupak sa svim biskvitima.
  11. Na kraju tortu premažemo i zagladimo kremom, posipamo ju preostalim naribanim kokosom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: