Čupava torta od kokosa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti čupavu tortu od kokosa. – kokosov orah, maslac, šećer, glatko brašno, prašak za pecivo, sol, kokosovo mlijeko (iz konzerve), votka, jaje, šećer, aroma vanilije, limunska kiselina, sol, kokosova voda, Od 4 bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. Nožem čvrstog vrha napravimo rupe na kokosu i kroz gusto sito procijedimo kokosovu vodu. ; Zatim kokose stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 15 minuta koko bi se ljuska mogla lakše odvojiti. Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu. ; Nakon 10 minuta miksanja u zdjelu postupno dolijevamo kokosovo mlijeko i dodajemo brašno i prašak za pecivo te ručnim mikserom miksamo dok ne dobijemo gustu jednoličnu kremu. ; Potom u kremu dodamo polovicu čvrstog snijega i lopaticom dobro izmiješamo, a zatim umiješamo i preostali snijeg. Kokosov orah izvadimo iz pećnice i ostavimo da se hladi. ; Za to vrijeme dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo u dva, maslacem namašćena i papirom za pečenje prekrivena, okrugla kalupa za torte i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C s uključenim ventilatorom, 40 minuta. ; Za to vrijeme ravnom stranom bata za meso razbijemo ljusku kokosa, gulilicom ogulimo koru i meso kokosa naribamo. ; Pečene biskvite ostavimo da se ohlade, a potom ih prerežemo po širini. ; U zdjelu stavimo šećer, dodamo preostali bjelanjak, limunsku kiselinu i mikserom izradimo sastojke 1 minutu. ; Zatim zdjelu stavimo iznad pare, ulijemo 100 ml kokosove vode i miksamo dalje. Nakon 5 minuta dodamo aromu vanilije, vodku i kremu miksamo još 1 minutu. ; Na sredinu podloge za torte stavimo malo kreme, preko nje stavimo polovicu biskvita, premažemo ju kremom, posipamo naribanim kokosom i ponovimo postupak sa svim biskvitima. ; Na kraju tortu premažemo i zagladimo kremom, posipamo ju preostalim naribanim kokosom i poslužimo.
; – U svijetu se godišnje ubere oko 20 milijardi kokosovih oraha i mi uglavnom koristimo već nariban i zapakiran. Pogledajte ovaj video i znati ćete sami otvoriti kokos i pripremiti jednu od nafinijih torti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Čupava torta od kokosa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti čupavu tortu od kokosa. – kokosov orah, maslac, šećer, glatko brašno, prašak za pecivo, sol, kokosovo mlijeko (iz konzerve), votka, jaje, šećer, aroma vanilije, limunska kiselina, sol, kokosova voda, Od 4 bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. Nožem čvrstog vrha napravimo rupe na kokosu i kroz gusto sito procijedimo kokosovu vodu. ; Zatim kokose stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 15 minuta koko bi se ljuska mogla lakše odvojiti. Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu. ; Nakon 10 minuta miksanja u zdjelu postupno dolijevamo kokosovo mlijeko i dodajemo brašno i prašak za pecivo te ručnim mikserom miksamo dok ne dobijemo gustu jednoličnu kremu. ; Potom u kremu dodamo polovicu čvrstog snijega i lopaticom dobro izmiješamo, a zatim umiješamo i preostali snijeg. Kokosov orah izvadimo iz pećnice i ostavimo da se hladi. ; Za to vrijeme dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo u dva, maslacem namašćena i papirom za pečenje prekrivena, okrugla kalupa za torte i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C s uključenim ventilatorom, 40 minuta. ; Za to vrijeme ravnom stranom bata za meso razbijemo ljusku kokosa, gulilicom ogulimo koru i meso kokosa naribamo. ; Pečene biskvite ostavimo da se ohlade, a potom ih prerežemo po širini. ; U zdjelu stavimo šećer, dodamo preostali bjelanjak, limunsku kiselinu i mikserom izradimo sastojke 1 minutu. ; Zatim zdjelu stavimo iznad pare, ulijemo 100 ml kokosove vode i miksamo dalje. Nakon 5 minuta dodamo aromu vanilije, vodku i kremu miksamo još 1 minutu. ; Na sredinu podloge za torte stavimo malo kreme, preko nje stavimo polovicu biskvita, premažemo ju kremom, posipamo naribanim kokosom i ponovimo postupak sa svim biskvitima. ; Na kraju tortu premažemo i zagladimo kremom, posipamo ju preostalim naribanim kokosom i poslužimo.
; -</div>
Čupava torta od kokosa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti čupavu tortu od kokosa.
U svijetu se godišnje ubere oko 20 milijardi kokosovih oraha i mi uglavnom koristimo već nariban i zapakiran. Pogledajte ovaj video i znati ćete sami otvoriti kokos i pripremiti jednu od nafinijih torti.
Čupava torta od kokosa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti čupavu tortu od kokosa. - kokosov orah, maslac, šećer, glatko brašno, prašak za pecivo, sol, kokosovo mlijeko (iz konzerve), votka, jaje, šećer, aroma vanilije, limunska kiselina, sol, kokosova voda, Od 4 bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. Nožem čvrstog vrha napravimo rupe na kokosu i kroz gusto sito procijedimo kokosovu vodu. ; Zatim kokose stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 15 minuta koko bi se ljuska mogla lakše odvojiti. Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu. ; Nakon 10 minuta miksanja u zdjelu postupno dolijevamo kokosovo mlijeko i dodajemo brašno i prašak za pecivo te ručnim mikserom miksamo dok ne dobijemo gustu jednoličnu kremu. ; Potom u kremu dodamo polovicu čvrstog snijega i lopaticom dobro izmiješamo, a zatim umiješamo i preostali snijeg. Kokosov orah izvadimo iz pećnice i ostavimo da se hladi. ; Za to vrijeme dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo u dva, maslacem namašćena i papirom za pečenje prekrivena, okrugla kalupa za torte i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C s uključenim ventilatorom, 40 minuta. ; Za to vrijeme ravnom stranom bata za meso razbijemo ljusku kokosa, gulilicom ogulimo koru i meso kokosa naribamo. ; Pečene biskvite ostavimo da se ohlade, a potom ih prerežemo po širini. ; U zdjelu stavimo šećer, dodamo preostali bjelanjak, limunsku kiselinu i mikserom izradimo sastojke 1 minutu. ; Zatim zdjelu stavimo iznad pare, ulijemo 100 ml kokosove vode i miksamo dalje. Nakon 5 minuta dodamo aromu vanilije, vodku i kremu miksamo još 1 minutu. ; Na sredinu podloge za torte stavimo malo kreme, preko nje stavimo polovicu biskvita, premažemo ju kremom, posipamo naribanim kokosom i ponovimo postupak sa svim biskvitima. ; Na kraju tortu premažemo i zagladimo kremom, posipamo ju preostalim naribanim kokosom i poslužimo.
; -
Od 4 bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. Nožem čvrstog vrha napravimo rupe na kokosu i kroz gusto sito procijedimo kokosovu vodu.
Zatim kokose stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 15 minuta koko bi se ljuska mogla lakše odvojiti. Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu.
Nakon 10 minuta miksanja u zdjelu postupno dolijevamo kokosovo mlijeko i dodajemo brašno i prašak za pecivo te ručnim mikserom miksamo dok ne dobijemo gustu jednoličnu kremu.
Potom u kremu dodamo polovicu čvrstog snijega i lopaticom dobro izmiješamo, a zatim umiješamo i preostali snijeg. Kokosov orah izvadimo iz pećnice i ostavimo da se hladi.
Za to vrijeme dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo u dva, maslacem namašćena i papirom za pečenje prekrivena, okrugla kalupa za torte i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C s uključenim ventilatorom, 40 minuta.
Za to vrijeme ravnom stranom bata za meso razbijemo ljusku kokosa, gulilicom ogulimo koru i meso kokosa naribamo.
Pečene biskvite ostavimo da se ohlade, a potom ih prerežemo po širini.
U zdjelu stavimo šećer, dodamo preostali bjelanjak, limunsku kiselinu i mikserom izradimo sastojke 1 minutu.
Zatim zdjelu stavimo iznad pare, ulijemo 100 ml kokosove vode i miksamo dalje. Nakon 5 minuta dodamo aromu vanilije, vodku i kremu miksamo još 1 minutu.
Na sredinu podloge za torte stavimo malo kreme, preko nje stavimo polovicu biskvita, premažemo ju kremom, posipamo naribanim kokosom i ponovimo postupak sa svim biskvitima.
Na kraju tortu premažemo i zagladimo kremom, posipamo ju preostalim naribanim kokosom i poslužimo.