Curry od slanutka s naan pecivom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Curry od slanutka s naan pecivom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti curry od slanutka s naan pecivom.

100 g slanutka sadrži 364 kcal/ 1522 kJ energije, 19,3% proteina i 17,4 g dijetetskih vlakana, izuzetno je zdrava namirnica i može se obraditi na više načina, poput namaza, kuhanja ili pirjanja. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelicu stavimo dvije žlice brašna, dodamo suhi kvasac, smeđi šećer, ulijemo vodu, pjenjačom izmiješamo sastojke i stavimo na stranu da se digne pjenica.
  2. Za to vrijeme nasjeckamo korijander, luk i đumbir, češnjak protisnemo, a pelat rajčicu ocijedimo i sitno narežemo. Zatim u zdjelu prosijemo brašno i prašak za peciva, ulijemo pjenicu, mlijeko, 50 ml jogurta, malo posolimo i promiješamo sastojke da se povežu.
  3. Potom smjesu premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i rukama izmijesimo jednolično tijesto. Nakon 5-6 minuta miješenja tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo ga da se diže 15-ak minuta.
  4. Zatim tijesto podijelimo na četiri jednaka dijela, rukom ih oblikujemo na ovalne oblike debljine pola centimetra, premjestimo na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 270°C, ili na najveću temperaturu, 7-8 minuta.
  5. Gotova naan peciva premjestimo na tanjur, a u zdjelicu ulijemo 45 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani korijander, polovicu protisnutog češnjaka, promiješamo sastojke i polovicom dobivene mješavine premažemo peciva.
  6. Preostalu mješavinu ulijemo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani luk, kim, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
  7. Za to vrijeme u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera, dodamo preostali protisnuti češnjak, sjeckani đumbir, čili u prahu, kurkumu i dobro izradimo u mužaru.
  8. U tavu, na prženi luk dodamo dobivenu smjesu iz mužara, curry pastu, narezanu pelat rajčicu, ocijeđeni slanutak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  9. Nakon 5-6 minuta tavu maknemo s vatre, curry od slanutka rasporedimo na tanjure s naan pecivima, pokapamo preostalim jogurtom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: