Dizani kolač sa sušenim voćem

  • 140 min
  • 10-12 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Dizani kolač sa sušenim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti dizani kolač sa sušenim voćem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Suhe šljive, marelice i datulje nasjeckamo, a jaja umutimo.
  2. Sada u tavu iznad vatre stavimo narezani maslac, pričekamo da se rastopi, a zatim mu dodamo smeđi šećer. Odmah zatim dodamo sušeno narezano voće, kandirano voće i grožđice.
  3. Sada sastojke kuhamo lagano miješajući, začinimo ih naribanim muškatnim orašćićem, cimetom u prahu te dodamo brazilske orahe.
  4. Kada se šećer rastopio, a svi sastojci dobri prokuhali, ugasimo vatru i u smjesu umiješamo rum. Sastojke ostavimo da se hlade, a za to vrijeme pripremimo pjenicu.
  5. U čistu zdjelicu natrgamo svježi kvasac, dodamo mu malo šećera, mlake vode i pjenjačom izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice. Pjenicu stavimo na stranu, na toplo da se diže.
  6. Kada se smjesa ohladila, a pjenica digla, u posudu dodamo brašno, promiješamo ga sa sušenim voćem i ostalim sastojcima, dodamo umućena jaja i pjenicu te sve još jednom zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  7. Sada smjesu premjestimo u kalup za pečenje koji smo obložili papirom za pečenje. Zatim smjesu ostavimo da se diže 30-ak minuta, a potom sve zajedno stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva.
  8. Nakon 50 minuta, kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo u kalupu preko noći da se ohladi.
  9. Nakon što se kolač ohladio, izvadimo ga iz kalupa, premjestimo ga na podlogu za torte i oslobodimo papira za pečenje.
  10. Hladan kolač sada možemo narezati i poslužiti te po želji posipati s malo šećera u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: