Doboš torta

  • 120 min
  • 8-12 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Ovu slatku torticu nije tako jednostavno pripremiti, no sigurno ćete uživati u svakom zalogaju. Spoj mekanog biskvita, čokoladne kreme i karamele osvaja mnoga srca diljem svijeta.

Doboš torta
Doboš torta
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Rating: 3.62
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti doboš tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žumanjke, šećer i naribanu limunovu koricu dobro promiješamo.
  2. Zatim bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg te postepeno s brašnom umiješamo u smjesu od žumanjaka i šećera.
  3. Dobivenu smjesu ulijemo u kalup obložen papirom za pečenje i pečemo u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, oko 5 minuta.
  4. Zatim biskvit izvadimo i pustimo da se malo ohladi, a onda ga narežemo na šest okruglih listova biskvita. (Također, od smjese možemo ispeći listove biskvita pojedinačno.)
  5. Kremu pripremimo tako da cijela jaja, šećer i čokoladu stavimo u posudu i kuhamo na pari, uz neprestano miješanje, sve dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
  6. Zatim pustimo da se smjesa malo ohladi, a onda u nju umiješamo rastopljeni maslac.
  7. Jedan list biskvita premažemo kremom, zatim na njega stavimo drugi list i ponavljamo postupak sve dok ne iskoristimo sav biskvit.
  8. Karamelu pripremimo tako da šećer stavimo u zagrijanu tavu i pečemo dok ne poprimi smeđu boju.
  9. Zatim u tavu dodamo maslac i sok od limuna te sve lagano zagrijavamo uz stalno miješanje dok ne dobijemo karamelu.
  10. Zatim dobivenom karamelom premažemo tortu, stavimo u hladnjak da se ohladi, a zatim poslužimo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Rating: 3.62
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: