Domaća juha od rajčice

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Domaća juha od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaću juhu od rajčice.

Ova fina, gusta, kremasta juha potpuno je neodoljiva. Prava kraljica među raznim juhama od rajčice. Sumnjivi su vam pelati iz konzerve? Kad niste u prilici da kupite domaće svježe rajčice pelati su ipak najbolji izbor jer su ubrani u sezoni kada je rajčica prirodno dozrjela i sakupila u sebe puno šećera i kiseline.

Domaća juha od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaću juhu od rajčice. - rajčice pelati, luk, bijelo vino, bosiljak (svježeg), češnjak, šećer, kiselo vrhnje (mileram), sol i papar, Na pola maslinovog i običnog ulja dodamo nasjeckan luk, posolimo i pirjamo dok ne postane staklast. ; Na luk podlijemo suho bijelo vino, dodamo rajčicu pelati, 4 lista svježeg bosiljka, protisnuti češnjak, sol, papar i 1 žličicu šećera. Kada sastojci zavru smanjimo vatru i sastojke kuhamo još oko 5 minuta. ; Maknemo sa vatre, izmiksamo štapnim mikserom i u juhu umiješamo mileram. ; Poslužimo u dubokim tanjurima i ukrasimo listovima svježeg bosiljka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na pola maslinovog i običnog ulja dodamo nasjeckan luk, posolimo i pirjamo dok ne postane staklast.
  2. Na luk podlijemo suho bijelo vino, dodamo rajčicu pelati, 4 lista svježeg bosiljka, protisnuti češnjak, sol, papar i 1 žličicu šećera. Kada sastojci zavru smanjimo vatru i sastojke kuhamo još oko 5 minuta.
  3. Maknemo sa vatre, izmiksamo štapnim mikserom i u juhu umiješamo mileram.
  4. Poslužimo u dubokim tanjurima i ukrasimo listovima svježeg bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 15
Rating: 3.53
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: