Domaća patka sa zagorskim mlincima

  • 150 min
  • 8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Domaća patka sa zagorskim mlincima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaću patku sa zagorskim mlincima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svo povrće očistimo, operemo i narežemo na veće komade. Zatim povrće stavimo na dno posude u kojoj ćemo peći patku, a preko povrća dodamo dodamo jednu grančicu celera.
  2. Sada operemo patku i osušimo ju kuhinjskom krpom, a zatim ju posolimo iznutra i izvana te joj nožem odrežemo višak.
  3. Zatim patku začinimo majčinom dušicom, paprom i premažemo ju s malo svinjske masti. U patku zatim stavimo jednu ili dvije cijele jabuke te i patku stavimo u vatrostalnu posudu s povrćem.
  4. Sada u posudu s patkom dodamo i malo slanine, ulijemo vodu, posudu poklopimo i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
  5. Prije nego patku izvadimo iz pećnice pripremimo mlince tako da ih natrgamo, posolimo, prelijemo vrelom vodom, poklopimo i ostavimo da se moče.
  6. Nakon 70 minuta, maknemo poklopac s vatrostalne posude u kojoj se peče patka te dalje pečemo još 40 minuta.
  7. Nakon proteklog vremena patku izvadimo iz pećnice, narežemo ju i složimo na tanjur za posluživanje.
  8. Umak od pečenja procijedimo u manji lonac, a u njega umiješamo mješavinu kukuruznog brašna i vode, pričekamo da zavri te ugasimo vatru.
  9. Patka i umak su gotovi i možemo ih poslužiti uz domaće mlince.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: