Domaće piroške

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Domaće piroške
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće piroške.

Piroške su domaća poslastica ruskog porijekla. One su same po sebi vrlo zasitne pa je potrebno obratiti pažnju da ulje u kojem se peku bude dovoljno vruće kako ga ne bi upile u sebe i time postale prava energetska bomba. U Rusiji postoji običaj da mladenci peku piroške i mijenjaju ih sa uzvanicima za poneku lijepu riječ, dobre želje i ponešto novaca.

Domaće piroške - U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće piroške. - kravlji sir (svježeg), jaje, brašno, prašak za pecivo, sol, ulje, U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.; Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10x10 cm. Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.; Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.
  2. Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10x10 cm. Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.
  3. Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 37
Rating: 4.38
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: