Domaći čips

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Pogodno za Vegane
Domaći čips
Saznajte kako pripremiti domaći čips u našem video receptu.

Da, da, čips iz domaće proizvodnje. Savršen način da si ispunite vrijeme dok razmišljate o životu, svemiru i svemu ostalom, ili dok čekate da naraste vrijednost dionica tvrtke koje ste nedavno kupili. Naime, dobro je čuvana tajna da je domaći čips jedno od najneisplativijih jela na svijetu. I novčano i vremenski. A nije baš ni zdravo, jer i domaći čips je, kao i industrijski, samo jedan tužni polukremirani komad krumpira sa puno ulja i soli. No dobro, bez aditiva. Zašto ga onda spremati, pitate? Nemam pojma. Eto toliko, da ne bi rekli da nismo iskreni prema vama.

Domaći čips - Saznajte kako pripremiti domaći čips u našem video receptu. - krumpir, ulje, sol, Oprani mladi krumpir tanko narežemo na kriške, nožem ili na ribež. ; Lim za pečenje premažemo tankim slojem ulja i po njemu poslažemo kriške krumpira, pazeći da se ne preklapaju, pa i njih premažemo tankim slojem ulja.; Tako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta. ; Tijekom pečenja nekoliko puta otvorimo vrata pećnice da pustimo paru kako bi čips postao hrskav. ; Gotov čips izvadimo iz pećnice, posolimo ga i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Oprani mladi krumpir tanko narežemo na kriške, nožem ili na ribež.
  2. Lim za pečenje premažemo tankim slojem ulja i po njemu poslažemo kriške krumpira, pazeći da se ne preklapaju, pa i njih premažemo tankim slojem ulja.
  3. Tako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta.
  4. Tijekom pečenja nekoliko puta otvorimo vrata pećnice da pustimo paru kako bi čips postao hrskav.
  5. Gotov čips izvadimo iz pećnice, posolimo ga i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: