Džem-krem

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Džem-krem
U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusnu slasticu Džem-krem.

Izvrsna slastica zanimljivog imena. Okusom podsjeća na, dobro nam poznatu, rožatu stoga je preporučamo svim ljubiteljima kremastih delicija.

Džem-krem - U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusnu slasticu Džem-krem. - mlijeko, vrhnje za kuhanje, jaje, šećer u prahu, aroma vanilije, džem (po izboru (šljiva, marelica, smokva…)), U lonac ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, te zagrijemo (ne kuhamo). U zdjelu stavimo dva jaja, četiri žumanjka, šećer i aromu vanilije, te sve zajedno nježno miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, vrlo polako dodajemo vruće mlijeko (oko 5-6 žlica), te sve zajedno polako ulijemo nazad u lonac s mlijekom, uz stalno miješanje pjenjačom. ; Dobivenu smjesu procijedimo kroz sito kako bi odstranili grudice. ; Džem ugrijemo s malo vode, da postane rjeđi i njime obložimo dno kalupa. Kalupe za kremu posložimo na dno vatrostalne posude i punimo pripremljenom smjesom, do pola centimetra ispod ruba. ; Zatim u vatrostalnu posudu ulijemo vruću vodu do polovice visine kalupa, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu, na 170°C, 40-50 minuta. ; Gotovu kremu izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi. Prije posluživanja malim nožem odvojimo kremu i stjenku zdjelice, kalup pokrijemo desertnim tanjurićem, preokrenemo, dignemo kalup i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, te zagrijemo (ne kuhamo). U zdjelu stavimo dva jaja, četiri žumanjka, šećer i aromu vanilije, te sve zajedno nježno miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
  2. Zatim, stalno miješajući pjenjačom, vrlo polako dodajemo vruće mlijeko (oko 5-6 žlica), te sve zajedno polako ulijemo nazad u lonac s mlijekom, uz stalno miješanje pjenjačom.
  3. Dobivenu smjesu procijedimo kroz sito kako bi odstranili grudice.
  4. Džem ugrijemo s malo vode, da postane rjeđi i njime obložimo dno kalupa. Kalupe za kremu posložimo na dno vatrostalne posude i punimo pripremljenom smjesom, do pola centimetra ispod ruba.
  5. Zatim u vatrostalnu posudu ulijemo vruću vodu do polovice visine kalupa, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu, na 170°C, 40-50 minuta.
  6. Gotovu kremu izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi. Prije posluživanja malim nožem odvojimo kremu i stjenku zdjelice, kalup pokrijemo desertnim tanjurićem, preokrenemo, dignemo kalup i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: