Džem od jagoda

  • 40 min
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Džem od jagoda
Saznajte kako pripremiti džem od jagoda u našem video receptu.

Nema ništa bolje od domaće kuhinje. Stoga smo vam pripremili jednostavan i brzi recept za pripremu domaćeg džema od jagoda u kojem možete uživati svako jutro.

Džem od jagoda - Saznajte kako pripremiti džem od jagoda u našem video receptu. - jagode, šećer, naranča, sok od crnog ribizla, mješavina za želiranje, Prije svega prikladne staklenke pasteriziramo, jagode očistimo i narežemo na kockice, a narančinu koru naribamo. ; U zdjelu sa šećerom dodamo mješavinu za želiranje i dobro promiješamo. Zatim mješavinu premjestimo u zdjelu s jagodama, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu. ; U ugrijani lonac ulijemo sok od crnog ribizla, dodamo naribanu narančinu koru i pričekamo da zavri. ; Potom dodamo pripremljene jagode, a kada zavri kuhamo povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta ugasimo vatru, s površine skinemo pjenu, a džem prelijemo u pripremljene staklenke. ; Zatim staklenke čvrsto zatvorimo, te tako pripremljen džem čuvamo na hladnom i tamnom mjestu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega prikladne staklenke pasteriziramo, jagode očistimo i narežemo na kockice, a narančinu koru naribamo.
  2. U zdjelu sa šećerom dodamo mješavinu za želiranje i dobro promiješamo. Zatim mješavinu premjestimo u zdjelu s jagodama, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu.
  3. U ugrijani lonac ulijemo sok od crnog ribizla, dodamo naribanu narančinu koru i pričekamo da zavri.
  4. Potom dodamo pripremljene jagode, a kada zavri kuhamo povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon četiri, pet minuta ugasimo vatru, s površine skinemo pjenu, a džem prelijemo u pripremljene staklenke.
  6. Zatim staklenke čvrsto zatvorimo, te tako pripremljen džem čuvamo na hladnom i tamnom mjestu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: