Egipatska juha od slanutka

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Egipatska juha od slanutka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti egipatsku juhu od slanutka.

Kad Vam kažemo: piramide, faraoni, Nil... na što pomislite? Naravno, na Egipat! Kao što znate, u Egiptu je uvijek vruće i tamo se jede lagana hrana – upravo to je razlog zbog kojeg smo za ovaj tjedan po inspiraciju skoknuli u te daleke krajeve!

Egipatska juha od slanutka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti egipatsku juhu od slanutka. - slanutak (iz konzerve), luk, peršin (sjeckanog ), češnjak, kokošji temeljac, mljevena crvena paprika, mrkva, krumpir, rajčica, mediteranske trave, kruh ((preprženih kockica)), sol i papar, U lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Zatim na povrće dodamo mljevenu crvenu papriku, mješavinu mediteranskih trava, očišćenu mrkvu i krumpir narezanu na kockice, oguljenu, očišćenu i na kockice narezanu rajčicu, slanutak iz konzerve, ulijemo toliko kokošjeg temeljca da prekrije sastojke i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. ; Potom štapnim mikserom izmiksamo sastojke tako da ostanu komadići, te po želji začinimo solju i paprom. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo preprženim kockicama kruha i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
  2. Zatim na povrće dodamo mljevenu crvenu papriku, mješavinu mediteranskih trava, očišćenu mrkvu i krumpir narezanu na kockice, oguljenu, očišćenu i na kockice narezanu rajčicu, slanutak iz konzerve, ulijemo toliko kokošjeg temeljca da prekrije sastojke i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta.
  3. Potom štapnim mikserom izmiksamo sastojke tako da ostanu komadići, te po želji začinimo solju i paprom.
  4. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo preprženim kockicama kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: