Eingemachtes ili pileći ujušak

  • 60 min
  • 6-8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Eingemachtes ili pileći ujušak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti eingemachtes ili pileći ujušak.

Na njemačkom jeziku - eingemachtes, na zagrebačkom narječju - ajngemahtec ili, književno – ujušak, naziv je za juhu od piletine, korjenastog povrća i noklica, koja izvrsno prija na teškom hranom i pićem, izmučene želučiće.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Piletinu narežemo na kockice veličine jednog centimetra, mrkvu, korijen celera i peršina narežemo na manje kockice, žumanjak odvojimo od bjelanjka, a luk nasjeckamo.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, narezano korijenasto povrće, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 1-2 minute dodamo narezanu piletinu, promiješamo i pržimo još 5-6 minuta. Zatim ulijemo povrtnu juhu, i kad zavri kuhamo 30-ak minuta.
  4. Za to vrijeme u zdjelu ulijemo 120-140 ml mlake vode, dodamo žumanjak, dvije žličice soli i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  5. Potom, stalno miješajući, polako dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice, dok ne dobijemo polugusto tijesto.
  6. Na kraju umiješamo sjeckani peršin, poklopimo i stavimo na stranu da odstoji 20-ak minuta.
  7. Žlicu ugrijemo u vreloj juhi, kako nam se tijesto ne bi lijepilo za nju, te njom odvajamo tijesto i stavljamo ga kuhati u juhu.
  8. Zatim dodamo grašak iz konzerve, protresemo lonac i kuhamo dalje.
  9. Nakon još 10-ak minuta kuhanja lonac maknemo s vatre, juhu rasporedimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: