Ekleri

  • 70 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
ekleri
Ekleri
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusne eklere.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U velikoj tavi izmiješamo maslac i vodu, te kuhamo na jakoj vatri dok se maslac ne otopi.
  2. Smanjimo vatru te dodamo brašno i sol. Na laganoj vatri snažno miješamo dok se smjesa ne stvrdne.
  3. Maknemo tavu s plamena i dodajemo jaja (jedno po jedno) snažno miješajući.
  4. Koristeći žlicu ili tubu za kreme posložimo prugice tijesta na nauljeni papir za pečenje.
  5. Pečemo 15 minuta na 320°C, a zatim smanjimo temperaturu na 160°C i pečemo još 20 minuta. Kada je gotovo ostavimo da se ohladi.
Krema
  1. U velikoj posudi 2 minute mutimo mlijeko i smjesu za puding, a zatim ostavimo još 2 minute dok smjesa ne omekša.
  2. U drugoj velikoj posudi napravimo šlag, te dodamo šećer i ekstrakt vanilije. Pomiješamo s pudingom i napunimo eklere.
Čokoladni preljev
  1. Na laganoj vatri otopimo čokoladu i maslac. Dodamo šećer, a zatim dodajemo vruću vodu sve dok smjesa ne postane glatka. Ostavimo da se malo ohladi.
  2. Polijemo po eklerima, te držimo na hladnom do serviranja.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: