Enchilada s pečenom piletinom i jajima

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Enchilada s pečenom piletinom i jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti enchiladu s pečenom piletinom i jajima.

Pesto genovese je gusti hladni umak pripravljen od bosiljka, pinjola, sira parmezana, maslinovog ulja i češnjaka i sjajna je dopuna ovim ukusnim enchiladama.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice prepolovimo, izdubimo im mekanu sredinu sa sjemenkama i zajedno s lukom narežemo na kockice, jaja na četvrtine, sir mozzarellu na prutiće, listove korijandera nasjeckamo, a pečenu piletinu otkoštimo i narežemo na manje komade.
  2. U zdjelu stavimo umak pesto, ulijemo vrhnje za kuhanje i izmiješamo sastojke.
  3. Pripremljenim umakom premažemo tortilje, preko njih rasporedimo narezanu piletinu, jaja i pokoji prutić mozzarelle, savijemo ih i složimo u prikladnu vatrostalnu posudu.
  4. Zatim ih prelijemo ostatkom umaka, preko njih rasporedimo preostale prutiće mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25 minuta.
  5. Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rajčicu i luk, dodamo sjeckani korijander, posolimo i promiješamo.
  6. Gotovu enchiladu i salatu od rajčice i luka rasporedimo na tanjure te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: