Erwtensoep – gusta juha od graška i kobasica

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Erwtensoep - gusta juha od graška i kobasica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti erwtensoep - gustu juhu od graška i kobasica.

Grašak je pronađen u starogrčkim grobovima 6000 godina pr. Kr., a u južnoj Rusiji u 5000 godina starim arheološkim slojevima, a ovaj put smo ga pronašli u nevjerojatno finoj, jednostavnoj i hranjivoj juhi, koja se može poslužiti i kao samostalno jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Poriluk očistimo isperemo pod mlazom hladne vode i narežemo ga na trakice, korijen celera ogulimo i nasjeckamo, a slaninu narežemo na manje komade.
  2. U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, sjeckani celer, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  3. Nakon 10-ak minuta dodamo narezanu slaninu, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.
  4. Zatim dodamo kobasice i grašak, ulijemo toliko vruće vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 90 minuta.
  5. Potom iz lonca izvadimo komade slanine i kobasice te kobasice narežemo na ploške, a grašak u loncu izradimo štapnim mikserom.
  6. Gustu juhu rasporedimo u tanjure, dodamo komade slanine i ploške kobasica, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: