Farfale s pršutom i graškom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Farfale s pršutom i graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfale s pršutom i graškom.

Sjajno talijansko jelo od tjestenine, šampinjona, pršuta i graška koji daje poseban svježi okus, ali i izgled. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, pršut narežemo na trakice, a šampinjone očetkamo i narežemo na četvrtine.
  2. U tavu, na ugrijanu mješavinu polovice maslaca i maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri, dok malo ne omekša.
  3. Nakon tri, četiri minute prženja dodamo šampinjone, sjeckani peršin, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri četiri, pet minuta.
  4. Zatim dodamo grašak, ulijemo mesnu juhu i sastojke kuhamo na laganoj vatri.
  5. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo farfale i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  6. Nakon 8-10 minuta kuhanja, grašak začinimo solju i paprom, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, preostali maslac, trakice pršuta, promiješamo, maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: