Farfalle alla puttanesca

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Farfalle alla puttanesca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfalle alla puttanesca.

Za ovu se tjesteninu prema predaji smatra da su je „lansirale“ prostitutke iz javnih kuća kojima je trebalo nešto brzo i jednostavno, a opet okrjepljujuće. Ne znamo je li legenda istinita, ali znamo da je ovo svakako tjestenina koju vrijedi probati!

Farfalle alla puttanesca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfalle alla puttanesca. - tjestenina ((farfalle)), pelati rajčice (ocijeđene), češnjak, koncentrat rajčice, slani inćuni, kapare, masline (crnih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Pelati rajčicu ocijedimo, očistimo od središnjeg djela i premjestimo u sjekač. ; Zatim u sjekač dodamo protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, slane inćune, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pripremljenu smjesu i na laganoj vatri je kuhamo 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u lonac s dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu dodamo grubo sjeckane kapare i iskoštene crne masline, začinimo paprom i uz povremeno miješanje kuhamo još 3-4 minute. ; Gotov umak prelijemo preko kuhane tjestenine, po želji ukrasimo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pelati rajčicu ocijedimo, očistimo od središnjeg djela i premjestimo u sjekač.
  2. Zatim u sjekač dodamo protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, slane inćune, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
  3. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pripremljenu smjesu i na laganoj vatri je kuhamo 5-6 minuta.
  4. Za to vrijeme u lonac s dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu, te kuhamo po uputama na pakiranju.
  5. Zatim u tavu dodamo grubo sjeckane kapare i iskoštene crne masline, začinimo paprom i uz povremeno miješanje kuhamo još 3-4 minute.
  6. Gotov umak prelijemo preko kuhane tjestenine, po želji ukrasimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: