Farfalle u umaku od inćuna

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Farfalle u umaku od inćuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfalle u umaku od inćuna.

Postoji puno različitih oblika tjestenine, a farfalle su jedan od onih koji omogućava vrlo dobro "spajanje" tjestenine i umaka. Njihov oblik važan je i u ovom receptu, gdje se umak sastoji od većih komada pelata rajčica i inćuna, koji se zbog toga teško "motaju" s običnim špagetima.

Farfalle u umaku od inćuna - U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfalle u umaku od inćuna. - tjestenina (farfalle), marinirani inćuni ((ili srdela)), masline (crnih), češnjak, bijelo vino, origano, rajčice pelati, maslinovo ulje, sol i papar, Tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane vrele vode. U vodu, također možemo dodati jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja. ; Na maslinovom ulju kratko pržimo narezane masline, dodamo protisnuti češnjak i kada češnjak pusti miris dodamo narezane pelati rajčice, posolimo, popaprimo i pirjamo po prilici dvije minute. ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, pirjamo 1-2 minute pa dodamo kuhano tijesto, inćune, origano, začinimo solju i paprom i lagano izmiješamo sastojke. ; Još jednom sve zajedno zagrijemo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane vrele vode. U vodu, također možemo dodati jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja.
  2. Na maslinovom ulju kratko pržimo narezane masline, dodamo protisnuti češnjak i kada češnjak pusti miris dodamo narezane pelati rajčice, posolimo, popaprimo i pirjamo po prilici dvije minute.
  3. Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, pirjamo 1-2 minute pa dodamo kuhano tijesto, inćune, origano, začinimo solju i paprom i lagano izmiješamo sastojke.
  4. Još jednom sve zajedno zagrijemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.53
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: