File bijele ribe na posteljici od povrća

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe na posteljici od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe na posteljici od povrća.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvice i patlidžane očistimo, operemo i narežemo na ploške.
  2. Sada, u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na ulje slažemo ploške povrća, a u drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i ulijemo malo maslinovog ulja.
  3. Zatim na rastopljeni maslac dodamo zamrznuti špinat, preko njega protisnemo jedan režanj češnjaka, posolimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 2-3 minute, ploške tikvica i patlidžana okrenemo na drugu stranu, a po potrebi ulijemo još malo maslinovog ulja. Nakon desetak minuta prženja, povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja stavimo peći riblje filete.
  5. U posudu s prokuhanim špinatom sada dodamo očišćenu rukolu, začinimo s malo svježe mljevenog papra, promiješamo i ugasimo vatru.
  6. Nakon već minutu i pol ribu okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
  7. Kada je riba gotova, u tavu ulijemo malo suhog bijelog vina, začinimo svježe mljevenim paprom, ugasimo vatru i jelo možemo poslužiti.
  8. Prvo na tanjure slažemo tikvice i patlidžane, preko njih složimo špinat i rukolu, a preko svega stavimo jedan file bijele ribe te po želji pokapamo s još malo maslinovog ulja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: